lauantai 18. lokakuuta 2014

Kesäkurpitsoita riitti tänä kesänä

Akkain joukko koolla jälleen perinteisessä lokakuun tapaamisessaan ja reseptejä vuoden varrelta pursuu puheissa heti aamusta asti ....
Oman pellon kesäkurpitsoita riitti kesällä niin, että piti keksiä miten niitä muuten säilöisi kuin pakkaseen.



Säilötyt kesäkurpitsat

Keitä mausteliemi:
 5 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
8 dl sokeria
2 rkl suolaa
1 rkl sinapin siemeniä

Lado purkkeihin kerroksittain siivutettuja kesäkurpitsoita, tilliä  ja
valkosipulinkynsiä.

Kaada liemi päälle kuumana. Sulje purkit samantien.

Liemen voi myös tehdä käyttämällä Hillox-kurkkusäilytettä.

Kesäkurpitsakeitto

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
4 sipulia
paketti Koskenlaskijaa
paketti rouhittua poroa (käytä maun mukaan koko paketti tai vajaa)

Pilko kesäkurpitsat ja sipuli isoiksi palasiksi. Laita ne kattilaan ja lisää vettä niin, että juuri ja juuri peittyvät. Keitä kaksi tuntia. Lisää joukkoon paketti Koskenlaskijaa. Soseuta. Lisää rouhittua poroa sopivasti. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Jos keitto on liian löysää, suurusta se. Jos se on liian sakeaa, lisää vettä.

Keittioa kertyy noin kolme litraa.

Itsetehty mysli

Kaurasuurimoita, leseitä ja siemeniä paahdetaan uunipellillä, sekoitellaan riittävän usein, etteivät pala.
Joukkoon lisätään rusinoita, itsekuivattuja omenoita, kuivattuja marjoja, kuivahedelmiä, rusinoita ja pähkinöitä.

Tarjotaan vaikkapa turkkilaisen tai kreikkalaisen jugurtin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti