sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Paholaisenpunaista hilloa ja vihreitä tomaatteja

Paholaisen hillo hämäläiseen tapaan

Kasvata chiliä, sitä miedompaa.
(Tämä on se hämäläinen osuus: pitää malttaa odottaa, että kasvavat ja kypsyvät).
Kun chilit ovat punaisia, tee hilloa.

4-5- chiliä
0,5 kg tomaatteja
iso  punainen paprika
valkosipulinkynsiä maun mukaan
1 tl suolaa
2 hyppysellistä mustapippuria
kouranpohjallinen oreganoa
loraus viinietikkaa
2 dl hillosokeria

Poista paprikasta ja chilistä siemenet - kuivata siemenet seuraava satokautta varten. Muista käyttää käsineitä chiliä käsitellessäsi äläkä hiero kasvojasi tai muuta kohtaa ihostasi.

Silppua kaikki vihannekset pieneksi. Lisää mausteet. Keitä "hymyillen" = anna muhia hiljaisella tulella, kunnes kaikki ovat pehmeitä. Soseuta bamiksilla. Lisää etikka ja sokeri. Keitä vielä hetki.

Anna jäähtyä ja purkita - muista täyttää purkit piripintaan.

Vihreitä tomaatteja ja sipulia purkitettuna

Muistatteko laulun "Vihreitä omenoita Herra ei luonut ... Karigasniemessä lunta ei satanut oo milloinkaan?" Entäs näitkö elokuvan "Vihreät paistetut tomaatit"?

1 litra vihreitä tomaatteja ja 3 isoa sipulia
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
3 dl sokeria
kokonaisia neilikoita, kanelitanko, sinapinsiemeniä muskottikukkaa, valkosipulia (jos tykkäät)

Keitä liemi. Lisää lohkotut tomaatit ja sipulit kuumaan liemeen. Anna "hymyillä" liedellä n. 5min, kunnes tomaatin kuori muuttuu läpikuultavaksi. Purkita kuumana. Jos aiot säilyttää purkkeja pitkään, laita joukkoon säilöntäainetta ennen purkitusta (esim. puolikas säilöntätabletti).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti