sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kurpitsasose monenlaiseen tarpeeseen


Koska Akkain kurpitsapenkeistä joka vuosi näyttää tulevan kurpitsoita, milloin ihan ylenpalttisesti, milloin kohtuullisesti niinkuin tänä vuonna (vain kuvassa olevan kokoisia), tässä taas pari usein käytettyä ideaa.

Kurpitsasose

Ota kurpitsa. Kuori, poista siemenet, paloittele. Keitä kypsäksi. Soseuta.

Sosekeitto

Käytä kurpitsasosetta keiton pohjana ja laita jatkeeksi jotain seuraavista:
kaalit, bataatti, peruna, maa-artisokka, sipuli.
Liemeksi kana- tai vihannesliemi. Nokare koskenlaskijaa joukkoon ja ehkä vähän kermaa tai sitten ei. Tarkista maku lopuksi. Täydennä mausteilla.

Keiton voi tarjoilla leipäkupista - sen tekemiseen tarvitaan pieni pyöreä leipä tai iso sämpylä / hlö. Siitä leikataan kansi ja sisus koverretaan. Leipä laitetaan hetkeksi uuniin, jolloin sisäpintakin rapeutuu eikä leipä ime sosekeittoa niin nopeasti.

Kurpitsapiirakka 

Kisää kurpitsasoseen joukkoon kermaa, sokeria, munaa, inkivääriä, kanelia ja muita piparimausteita.

Piirakan pohjana murotaikina - ostettu tai itse tehty:
100 g voita
3 dl jauhoja
0,5 dl sokeria
1 muna
Sokeri, rasva ja jauhot nypitään tasaiseksi. Sekoita muna joukkoon. Älä vaivaa taikinaa. Pakkaa folioon ja laita puoleksi tunniksi lepäämään jääkaappiiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti