sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Muistatteko Porkanin?



Perinteinen Akkain viikonloppu jälleen 18.-20.10.2013. 

Perjantai-illan kuluessa kaikkien saavuttua selviteltiin syksyn kurpitsasadon laajuus ja mietittiin seuraavan päivän urakointia herkkuruokien parissa. Lauantaiaamuna maa koristeltuna kuin kaunis täytekakku.


Lauantain pääroolissa oli PORKANI - muistattehan sen mainion possun korvikkeen, jonka Pikku-Hukka valmisti ruoaksi Iso Paha Sudelle halutessaan varjella porsasystäviään. "Otetaan yksi por ja vähän kania ja sekoitetaan yhteen." .... no ei se näin mennytkään, vaan ...


PORKANI

2 kg hirveä tai nautaa
0,5 kg possun savukylkeä
4 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 rkl katajanmarjoja rouhittuna
1 dl kuivattuja sipuleita morttelissa rouhittuna
2 tl mustapippurirouhetta
2 tl suolaa

Täyte:  1 kg pakastevihanneksia (parsa-, kukkakaali ja porkkana)

Koristeluun:
kukkakaalin nuppu, iso porkkana ja 4 kurpitsansiementä


Lihat jauhetaan. Ainekset sekoitetaan keskenään. 1/3 osa laitetaan pellille ja se muotoillaan "kupiksi".  Kuppiin laitetaan vihannekset. Toinen kolmannes laitetaan kanneksi ja kokonaisuudesta muotoillaan porkani (kts. kuva). Kukkakaali hännäntypykäksi. Porkkanasta vuollaan tassut, korvat ja nenä. Silmiksi ja hampaiksi kurpitsansiemenet.

Paistetaan uunissa (175 astetta) kunnes on kypsä eli noin tunti. Ennen sitä kannattaa voidella selkäpuoli juoksevalla margariinilla.

SISKOSMUREKE syntyy loppukolmaneksesta.

Viimeisestä kolmanneksesta tehdään mureke: kupiksi 1/6 ja kanneksi 1/6, täytteeksi kuppiiin pursotetaan 4 siskonmakkaraa.

PERUNAT LISUKKEEKSI

Uuniperunat, lohkoperunat tai Hasselbackan perunat kannattaa tehdä lisukkeeksi, kun uuni kuitenkin on lämmitetty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti