Perjantai-illan kuluessa kaikkien saavuttua selviteltiin syksyn kurpitsasadon laajuus ja mietittiin seuraavan päivän urakointia herkkuruokien parissa. Lauantaiaamuna maa koristeltuna kuin kaunis täytekakku.
Lauantain pääroolissa oli PORKANI - muistattehan sen mainion possun korvikkeen, jonka Pikku-Hukka valmisti ruoaksi Iso Paha Sudelle halutessaan varjella porsasystäviään. "Otetaan yksi por ja vähän kania ja sekoitetaan yhteen." .... no ei se näin mennytkään, vaan ...
0,5 kg possun savukylkeä
4 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 rkl katajanmarjoja rouhittuna
1 dl kuivattuja sipuleita morttelissa rouhittuna
2 tl mustapippurirouhetta
2 tl suolaa
Täyte: 1 kg pakastevihanneksia (parsa-, kukkakaali ja porkkana)
Koristeluun:
kukkakaalin nuppu, iso porkkana ja 4 kurpitsansiementä
Lihat jauhetaan. Ainekset sekoitetaan keskenään. 1/3 osa laitetaan pellille ja se muotoillaan "kupiksi". Kuppiin laitetaan vihannekset. Toinen kolmannes laitetaan kanneksi ja kokonaisuudesta muotoillaan porkani (kts. kuva). Kukkakaali hännäntypykäksi. Porkkanasta vuollaan tassut, korvat ja nenä. Silmiksi ja hampaiksi kurpitsansiemenet.
Paistetaan uunissa (175 astetta) kunnes on kypsä eli noin tunti. Ennen sitä kannattaa voidella selkäpuoli juoksevalla margariinilla.
Lauantain pääroolissa oli PORKANI - muistattehan sen mainion possun korvikkeen, jonka Pikku-Hukka valmisti ruoaksi Iso Paha Sudelle halutessaan varjella porsasystäviään. "Otetaan yksi por ja vähän kania ja sekoitetaan yhteen." .... no ei se näin mennytkään, vaan ...
PORKANI
2 kg hirveä tai nautaa0,5 kg possun savukylkeä
4 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 rkl katajanmarjoja rouhittuna
1 dl kuivattuja sipuleita morttelissa rouhittuna
2 tl mustapippurirouhetta
2 tl suolaa
Täyte: 1 kg pakastevihanneksia (parsa-, kukkakaali ja porkkana)
Koristeluun:
kukkakaalin nuppu, iso porkkana ja 4 kurpitsansiementä
Paistetaan uunissa (175 astetta) kunnes on kypsä eli noin tunti. Ennen sitä kannattaa voidella selkäpuoli juoksevalla margariinilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti