sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Akkain viikonlopun perinteinen alkupala: Lämpimät voileivät


Akkain perinteinen lokakuun viikonloppu kerryttää taas tämän blogin reseptivalikoimaa. Perjantai-iltana nautittiin perinteisesti lämpimiä voileipiä. Tällä kertaa täytteenä lohi.


Lämpimät voileivät

2 prk säilykelohta
2/3 prk majoneesia
2 kananmunaa
paljon emmentaljuustoraastetta
puntti tilliä hienonnettuna

Sekoita ainekset ja levitä isokokoisten paahtoleipäviipaleiden päälle reilusti.
Paista 200-220 asteessa, kunnes ovat kauniin värisiä.

Pohjan voi tehdä myös
- valmiista piirakkapohjasta
- perunamuusista, munasta ja jauhoista
- ruotsalaisesta pyöreästä näkkileivästä

Täytteeseen voi käyttää lohen tilalla tonnikalaa, lämminsavulohta tai mitä tahansa savukalaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti