Akkain perinteinen lokakuun viikonloppu kerryttää taas tämän blogin reseptivalikoimaa. Perjantai-iltana nautittiin perinteisesti lämpimiä voileipiä. Tällä kertaa täytteenä lohi.
Lämpimät voileivät
2 prk säilykelohta2/3 prk majoneesia
2 kananmunaa
paljon emmentaljuustoraastetta
puntti tilliä hienonnettuna
Sekoita ainekset ja levitä isokokoisten paahtoleipäviipaleiden päälle reilusti.
Paista 200-220 asteessa, kunnes ovat kauniin värisiä.
Pohjan voi tehdä myös
- valmiista piirakkapohjasta
- perunamuusista, munasta ja jauhoista
- ruotsalaisesta pyöreästä näkkileivästä
Täytteeseen voi käyttää lohen tilalla tonnikalaa, lämminsavulohta tai mitä tahansa savukalaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti