sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Storganoff ... eiku stroganoff ja muusi


1,250 g naudan ulkopaistia suikaleiksi
2 sipulia
vehnäjauhoja
pullo häränlihafondia
spruuttaus tomaattipyrettä
spruuttaus sinappia
katajanmarjoja tai maustepippureita)
smetanaa
venäläisiä suolakurkkuja


Padan pohjalle voita, kuullota sipulit padassa. Lisää pieninä erinä häränlihasuikaleet. ´
Ripottele pataan vehnäjauhoja ja ravistele pataa niin, että sipulit ja lihat jauhottuvat.

Lisää fondi ja vettä. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää tomaattipyree, sinappi ja katajanmarjat. Laita pata uuniin kansi päällä. Anna muhia tunti tai kaksi. Tarkista välillä, että padassa on nestettä.

Kun lihat ovat mureita, ota pata uunista. Lisää smetanaa ja kuutioituja venäläisiä suolakurkkuja.



jauhoisia perunoita
voita
kapriksia
kermaa

Tarjoa kotitekoisen perunamuusin kera. Kuori ja keitä jauhoiset perunat kypsäksi. Kaada vesi pois. Lisää pläjäys voita sekaa, muussaa. Lisää kermaa maun mukaan ja niin, että muusista tulee sopivan paksuista. Lisää kapriksia. Tarkista, tarvitaanko lisää suolaa - tuskin tarvitaan, mutta voit toki lisätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti