sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Täytetyt patongit

 

Kuivattuja sieniä - tatteja, kantarelleja, suppilovahveroita ... tai jotain muita sieniä
Patonkeja
Sipulia
Kermaa (tai ruokakermaa)
Suolaa
(timjamia, mustapippuria)
Emmental-juustoraastetta (Turunmaa käy myös, mutta eivät rasvattomat tai vähärasvaiset juustot)



Liota sieniä puoli tuntia. Purista liika vesi pois, säästä liotusvettä pari desiä.

Halkaise patongit ja koverra sisus.

Paista sipulit ja sienet pannulla. Lisää pari desiä liotusvettä, kerma ja patongin sisus. Mausta suolalla ja halutessasi muillakin mausteilla. Anna muhennoksen muhia jonkin aikaa hellalla niin, että sisus sulaa muhennokseksi.

Täytä patongit muhennoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Laita uuniin ja paista 200-240 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti