sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Hokkaido-kurpitsakeittoa ja omenasosetta

 

Kurpitsakeittoa nautittiin sunnuntain lounaalla. Tässä olevasta reseptistä poiketen söimme keiton ilma parmankinkkusilmää. Kinkku nimittäin päätti kadota tyystin, vaikka se oli hankittu ja tuotu muiden ruokatarvikkeiden kera paikan päälle.


Hokkaido-kurpitsa
Varsiselleriä
Sipulia
Valkosipulia
Suolaa
Muskottipähkinää
Kermaa
Ilmakuivattua parmankinkkua
Oliiviöljyä

Sipulit ja varsiselleri pilkotaan ja kuullotetaan öljyssä. Lisätään kurpitsapalat ja vettä, suolaa. Keitetään kypsiksi. Soseutetaan. Lisätään muskottipähkinää ja kerma. Tarkistetaan maku.

Kuutioidaan parmankinkku puolen sentin kuutioiksi. Kuutiot ruskistetaan.

Keitto lautaselle, kinkkukuutiot "silmäksi" ja pari tippaa oliiviöljyä. Nautitaan patongin kanssa.


 
 

Omenasosetta ainakin kinkunkastikkeen tekoon jouluksi

Omppuja ei tänä vuonna ollut pilvinpimein. Kassillinen kuitenkin taas kuorittiin, lohkottiin ja laitettiin kattilaan kiehumaan. Joukkoon loraus vettä ja sokeria + hillosokeria sopivasti - maun mukaan maistellen. Keitosta kiehuteltiin hyvin sekoitellen kunnes omenalohkot olivat pehmeitä. Siinä vaiheessa tarkistettiin maku. Sen jälkeen soseutus sauvasekoittimella ja purkitus kuumiin purnukoihin.

Ja taas on ainakin joulukinkun kastikkeen tekoon tarpeeksi omppusosetta jokaiselle Akkain viikonlopussa tänä vuonna mukana olleelle kotiin viemiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti