sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kauraomenapaistoksia



Omenoita taas tänä vuonna tuntuu riittävän. Unohdin kuitenkin kuvata Akkain viikonloppuna Haapasaaren omenapuut, joten laitan tähän kuvan viime vuoden lokakuulta Bostonista.

Kun omenoita riittää, yksinkertaisinta on syödä niitä sellaisenaan. Toiseksi yksinkertaisinta lienee tehdä kauraomenapaistos.
Versioita on useita, tässä kaksi.


Lissun omppupaistos

Voitele vuoka. Lohko omenat (ja poista siemenkodat). Lado vuokaan. Ripottele päälle fariinisokeria (tai tavallista) ja kanelia. Tee mössö voista (tai sula-oivariinista), kaurahiutaleista (tai myslistä) ja hunajasta (tai sokerista). Levitä mössö omenoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Terhin omppupaistos

Voitele vuoka. Lado siihen omenalohkoja, hunajaa tai sokeria, kauraryynejä (tai 4-viljan ryynejä) ja rasvaa kerroksittain. Päällimmäiseksi ryynejä, sokeria ja rasvaa. Paista 200 asteessa, kunnes on hyvä.


1 kommentti:

  1. Tämä omppu-kaurahiutale-vuoka on jokavuotinen herkku Akkain viikonlopussa. Tänä vuonna (2013) toteutimme päiväkahviherkun näin:

    Paahdettiin sokeri kattilassa "karamelliksi", lisättiin vähän voita ja omenanpalat pyöriteltiin kattilassa. Vasta sen jälkeen omenat ladottiin vuokaan ja päälle kauramuromössö.

    Tarjolle herkun kera sakeaa vaniljakastiketta.

    Harmi, ettei ollut Amarettoa tai Calvadosta. Niitä olisi voinut lorauttaa vuokaan aimo tujauksen - ja kylläpä olisi ollut vieläkin herkullisempaa.

    VastaaPoista