sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Akkain reseptit blogiksi







Liekö siitä jo parikymmentä vuotta, kun ryhdyimme ystäväporukalla viettämään kerran vuodessa mukavaa viikonloppua. Ohjelmaan on alusta asti kuulunut metsänantimien ja puutarhan herkkujen säilöminen. Reseptejä on aina kirjattu muistiin enemmän kuin ruokia on viikonlopun aikana ehditty tehdä ja syödä. Kotiinviemisille on jo oppinut varaamaan isomman kassin tai kunnon pahvilaatikon.

Testatut reseptit olemme jälkikäteen toimittaneet sähköpostitse kaikille mukana olleille - ja niillekin, jotka sillä kertaa eivät päässeet mukaan. 

Tänä vuonna syntyi idea reseptien taltioimisesta blogiksi. Kokoelma sai nimekseen 
Akkain reseptit




Olimme saaneet tänä vuonna perinteiseen lokakuun viikonloppuumme hyödynnettäväksi kolme melkoisen kokoista kurpitsaa. Niitä siis pilkoimme ja keittelimme tovin jos toisenkin. Osasta tehtiin hilloa, osa säilöttiin etikkaliemeen kuutioituina ja loput keitettiin soseeksi ilman mausteita. Sitä voi sitten pakasteesta ottaa pitkin talvea ja leipoa piirakan sisään tai keitellä keitoksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti